post

13/4 Seriepremiär: IF Böljan Falkenberg – Holmalunds IF Alingsås 0-2 (0-1)

Premiären i elitettan är avklarad!

Tyvärr slutade det med en tung förlust. Inramningen kring matchen var fantastiskt. Vi var ett taggat gäng som skulle äntra vår nya fina hemma arena,Falcon alkoholfri arena inför en storpublik och ett mäktigt arrangemang. Efter nationalsång som genomfördes av två av våra duktiga F19 spelare i klubben och innan domaren blåste igång matchen hölls en tyst minut för offren i den hemska terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm för drygt en vecka sedan.
När matchen drog igång så märkte man direkt att en del premiärnerver infann sig i båda lagen med lite felpass och ivriga beslut. Holmalund fick i ordning på det lite fortare än hemmalaget men mycket handlade om att känna på varandra. Det var ändå IF Böljan som skulle få den första riktigt heta målchansen då Amanda slår en fin diagonal genomskärare till Linn som sprungit in i en fin yta. Fri med målvakten så kom förmodligen många tankar på en gång och ett litet för sent avslut vilket bidrar till tidspress och bollen smeker precis utanför stolpen. Linn som vanligtvis sätter sådana chanser har inte flytet med sig denna gång. Oturligt nog 2 minuter senare kommer tyvärr ett baklängesmål efter en hörna där vi hamnar lite på hälarna. Holmalund var det spelförande laget under denna perioden men kändes snöpligt och lite för enkelt. Vi har en del problem att stänga rätt ytor i Holmalunds uppspelsfas under första halvlek vilket dem utnyttjar många gånger men kommer egentligen inte till så många heta chanser. Spelmässig fördel Holmalund i första halvlek men målchansmässigt lika.
0-1 står sig till halvlek.

Halvtidspausen ägnas åt återhämtning och taktiska förändringar.

Andra halvlek inleds i en jämn kamp men där IF Böljan tar mer kommando än i första. Vi får till det vi prata om i paus på ett bättre sätt och kan stänga deras uppspelsfas effektivare samt flytta upp vår press. Vi gör det hårda jobbet många gånger utan att komma till dem riktigt heta målchanserna, mer halvchanser. Och ologiskt nog så kommer ytterligare ett mål för Holmalund efter ett förlorat motlägg på mittplan som studsar rätt för Holmalund och i nästa läge missar vi lite i att få undan bollen, när avslutet kommer längst backen är känslan att Hjalte kom lite på mellanhand och den passerar henne samt Maria som är så när att nå den innan den passerar mållinjen. Inte att ta ifrån Holmalunds prestation, dem spelar bra fotboll men kändes snöpligt då vår känsla är att vi har en starkare period. Trots 0-2 så kämpar vi på och gör en bra prestation återstående tid av matchen. Vi skapar en del halvchanser och en del heta chanser efter hörnor men som vi inte riktigt lyckas trycka in. Holmalunds IF håller ifrån i slutet även fast de såg riktigt trötta ut, de gör en bra match och vinner premiären med 2-0.

Nu är premiären gjord och känslan vi tar med oss är att vi hänger med, vi har mer och få ut, vi behöver hamna i fler heta lägen och att det var en match där första målet blev otroligt viktig. Men vi kämpar vidare med det håra arbetet i jakten på framgång!
Vi vill tacka arrangörerna för ett jätte fint arrangemang och absolut viktigast att tacka all publik som kom och stötta oss på Falcon Alkoholfri Arena!
Publik: 604
13 min 0-1 Pernilla Johansson
55 min 0-2 Amalia Arvidsson