18/3 – IF Böljan – Eskilsminne IF 1-1

Läs reportage i HN >>

Fjärde träningsmatchen för säsongen slutade oavgjort när Eskilsminne kom på besök.

Efter en veckas spelledighet för damerna så var det återigen dags för förberedelserna inför seriepremiären i elitettan. Första halvlek är en riktigt bra halvlek där vi presterar fin fotboll. Vi äger mycket boll och passningsspelet håller hög kvalitet. Vi hotar Eskilsminne gång på gång genom vårt djupledsspel och kantspel som tar oss fram till flera bra avslutslägen. Tyvärr fanns inte riktigt den sista tajmingen där när vi närmade oss straffområdet för att det skulle resultera i fler mål i första halvlek förutom när Ida Lindqvist får bollen i 12:e minuten en bit utanför straffområdet och avlossar ett välplacerat skott till 1-0. Men vi var helt klart nöjda med det vi presterade i första halvlek och med lite flyt hade vi gått till pausvila med en större ledning.

I andra halvlek tilltar vinden en aning och motvinden skapar en del bekymmer för oss samtidigt som Eskilsminne stör oss hårdare i uppspelsfasen. Vi kommer inte upp i samma prestation som i första och stundtals är passningskvalitén inte alls bra. Trots det äger vi ändå spelet även om Eskilsminne jämnar ut det allt mer. Och snöpligt nog kom 1-1 efter en hörna där vår uppställning blev oorganiserat och Eskilsminne kan ohotat nicka in reduceringen.

För att summera lördagens match så gör vi en riktigt bra första halvlek där försvarsspelet håller klass och kreativiteten i anfallsspelet är riktigt bra. Det man hade kunnat önska var effektivitet. Andra halvleken är inte lika bra där vi blandar bra passningsspel med sämre. Styrkan vi har är att vi inte släpper till några direkta målchanser. Vi gör även sex planerade byten vilket bidrar till hög delaktighet och många spelare i matchmiljö.

Nu väntar en ny träningsvecka innan vi tar oss an Växjö DFF borta nästa lördag.