22/4 – Hovås Billdal IF – IF Böljan Falkenberg 0-2 (0-1)

Historisk seger för IF Böljan Falkenberg borta mot Hovås Billdal IF!

Foto: HN.se

Andra omgången i Elitettan spelades på lördagen borta mot Hovås Billdal. En anrik klubb som har många år av elitfotboll i ryggen. Förväntningarna och revanschlusten från första omgången var höga då vi tyckte att vi inte riktigt kom upp helt i nivå av vad vi kan få ut av vårt spel.
Förutsättningarna inför matchen var en oklippt gräsmatta och halvstormigt väder vilket bidrog till att det blev en svårspelad match. Vi startade matchen i motvinden och hade lite svårt till en början hur vi skulle arbeta för att tackla den. Bollar som var tänkt att spelas framåt tog många gånger en vändning med hjälp av vinden för att hamna i stort sätt i samma utgångsläge eller sämre. Men vi tycker ändå att vi lyckas behärska motvinden på ett bra sätt i första halvlek genom att försöka sätta hård press på motståndarna för att undvika att bollar spelades i djupled. När vi lyckades med detta så får vi även till ett bra anfallsspel och kan hota Hovås Billdal och komma till en del farliga målchanser. Det handlade mer om en krigarinställning i första halvlek än ett skönspel vilket vi är väldigt nöjda med och som även tillslut ger utdelning. I 32 minuten kommer så äntligen vårt första mål i elitettan. Ett riktigt snyggt mål där vi kommer längst kanten, hittar in med en passning i mitten utanför straffområdet, ett överlapp når sedan Ida Lindqvist som drar till med sin fantastiska vänsterfot på distans rakt upp i nättaket. 1-0 är ett faktum och vi spelar stabilt resten av halvleken.

Även om vinden avtog en aning inför andra halvlek så var det nu dags för Hovås Billdal att få jobba i motvind. Det gav oss en trygghet där vi kunde börja använda oss av ett bättre possessionspel och vi kontrollerar spelet utan att dominera totalt. Vi får till en del byten med under andra halvlek som ger oss lite mer energi efter att många slitit på bra i vinden och den tunga gräsplanen. Vi tar många avslut i andra halvlek som med lite bättre kvalité hade kunnat genererat i fler mål. Vi håller ihop det stabilt bakåt där Hovås Billdal försöker en del gånger men har svårt att spela bollen framåt. 2-0 målet skulle däremot komma genom att ta vinden till hjälp. I 58 minuten får Matilda Johansson bollen ungefär 15 meter in på offensiv planhalva. Det som de flesta tror ska bli ett tänkt inlägg mot Linn blir till ett fantastiskt avslut i bortre krysset. Ett riktigt snyggt mål och smart uppfattat av Matilda. Resterande del av matchen spelas mestadels med kontroll där en del halvchanser skapas men vi kommer inte riktigt upp i en forcering vilket kan bero på det tunga vädret. Men IF Böljan Falkenbergs första 3 poängare i elitettan är ett faktum och det känns helt underbart! Vi vet samtidigt att vi inte riktigt kommit upp i den nivån då vi är som bäst vilket är bra då säsongen är lång, men med självförtroende och tre poäng kan vi gå in i kommande omgångar för att gå för ännu fler!

Nästa Match tar vi emot Västerås BK 30 hemma på Falcon Alkoholfri Arena KL 15:00. Kom och stötta våra fantastiska damer då!
32 min 0-1 Ida Lindqvist
58 min 0-2 Matilda Johansson